Videók

Média-megjelenésekÍrjon nekünk!

Név:

E-mail:

Képgaléria:
Postacím: 7621 Pécs, Mária u. 8. (Ferling PR Kft.)
Telefon: (72) 512-370
Fax: (72) 512-378
E-mail: titkarsag@biomasszaeromuvek.hu
Hivatalos ügyintézés helye:
Bakonyi Erőmű Zrt.
8401 Ajka, Gyártelep Pf. 134.

Külföldi vonatkozású média-megjelenések

Exportáljuk a biomasszát

Médium:Zöldtech
2011-04-18

A Magyar Biogáz Egyesület elnöke úgy véli: bár kötelezik az áramszolgáltatókat a zöld áram átvételére, de azt ők mondhatják meg, hogy hol táplálhatja be a rendszerbe a zöldenergiát a biogázüzem.

...Tovább


Keményen ütik Lázárt az erőművek

Médium:Index
2011-02-09

20-50 százalékkal növekedne a távhőtermelés költsége a Magyar Kapcsolt Energia Társaság (MKET) számításai szerint, ha a parlament elfogadja Lázár János törvénymódosító javaslatát. A szervezet szerint 100 kapcsoltan termelő erőmű és 3000 ember munkahelye van veszélyben. A frakcióvezető módosító javaslata a Magyar Bimossza Erőművek Egyesülésénél (BEE) is kiverte a biztosítékot.

...Tovább


Megújuló energia: 4,5 milliárd euróra pályázhatnak

Médium:MNO.hu
2011-01-05

Mintegy 4,5 milliárd euró összegű pályázatot írt ki az Európai Unió alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiákra és megújuló energiaforrásokra – olvasható a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapján.

...Tovább


A biomasszáé lesz a főszerep a következő tíz évben

Médium:AgroLine
2010-12-19

Év vége előtt elfogadhatja a kormány az Európai Bizottságnak benyújtandó Megújuló Energia Hasznosítási Nemzeti Cselekvési Tervet - közölte Bencsik János klíma- és energiaügyekért felelős államtitkár a tervezettel kapcsolatos szakmai konzultáción, pénteken.

...Tovább


A megújuló energiák szerepe egyre nő

Médium:AltEnerg
2010-12-15

A RENEXPO Central Europe Nemzetközi kiállítás és kongresszus a megújuló energiákról és energiahatékonyságról jövőre ötödik alkalommal informálja a szakmát és az érdeklődőket a jövő energiahatékonysági megoldásiról és koncepcióiról.

...Tovább


Hat százalékban bioüzemanyagot kell árulni

Médium:Index
2010-12-12

Vasárnaptól kötelező az üzemanyag-forgalmazóknak a forgalmazott mennyiség hat százalékában bioüzemanyagot árulni a novemberben elfogadott törvény szerint.

...Tovább


Szalmaház képviseli Magyarországot Brüsszelben

Médium:AltEnerg
2010-11-30

Szalmabálával hőszigetelt favázas vályogház képviseli hazánkat az Európai Építészek Szövetsége (ACE) által Brüsszelben rendezett, fenntartható európai építészetet bemutató kiállításon.

...Tovább


biomassza, fűtés

Médium:Mindennapi.hu
2010-11-02

Magyarország még kilenc év haladékot kapott az uniótól, hogy megduplázza megújuló energiatermelését. Ez egyébként a háztartások elemi érdeke is – hiszen a fűtési szezonban már most is számos alternatív megoldásra lenne lehetőség.

...Tovább


Zöld beruházások - Magyarország a régió utolsó országai között

Médium:Portfolio.hu
2010-10-13

A tegnapi nap során mintegy 250, a megújuló beruházások iránt érdeklődő szakember részvételével lezajlott Magyarország első befektetési fókuszú zöld energia konferenciája, a Green Energy Investment Forum 2010. A finanszírozók szerint kevés a jó minőségű projekt, gondok vannak az árazással, bonyolult és kiszámíthatatlan a szabályozási környezet hazánkban.

...Tovább


Pelletgyártó üzem létesült Tuzséron

Médium:AltEnerg
2010-10-04

Évente 7 ezer tonna pellet előállítására képes üzemet adták át pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzséron. A beruházó kecskeméti projektcég, a Kelet-Európai Bioenergetikai Kft. mintegy 50 millió forintos uniós támogatás segítségével, csaknem 200 millió forint összköltségből építette fel az üzemet a tuzséri Erdért Zrt. telephelyén - mondta Marozsi Imre, a társaság tulajdonosa az átadást megelőzően az MTI-nek.

...Tovább


Kiotói célok: alternatív megoldások a különc államból

Médium:Portfolio
2010-09-10

Miközben az európai emissziókereskedelmi rendszer (EU ETS) elsődlegesen a kibocsátások mérséklődését célozza, addig az új-zélandiak merőben más megközelítést alkalmazva a saját ETS-rendszerük egyik alappilléreként az erdők széndioxid-megkötési képességét kívánják hasznosítani. Ennek köszönhetően Új-Zéland tovább zöldülhet az elkövetkező időszakban, mivel a helyi kormányzat által alkalmazott karbonpolitika hatására erdőtelepítések sora várható a közeljövőben, főként a korábbi legelők helyén.

...Tovább


Áram kizárólag zöld forrásból - Álom vagy valóság?

Médium:AgroLine
2010-06-21

Ausztria lehet az első olyan uniós ország, amely áramellátását teljes egészében megújuló energiaforrásból fedezi. Egy, a megújuló energiával kereskedő szövetségek által rendezett konferencia eredménye szerint, teljességgel reális kilátás az, hogy 2020-ra Ausztria áramellátásának 100 százaléka tiszta forrásból származik majd.

...Tovább


A biomassza az első számú energiaforrás Svédországban

Médium:Energiacentrum
2010-06-04

Svédországban a biomassza vált az első számú energiaforrássá. Jelenleg az ország teljes energiaszükségletének 31,7 százalékát fedezi, megelőzve ezzel az olajat, amelynek részesedése 30,8 százalék.

...Tovább


Megújuló energiák - a biomassza felé fordul a tőke figyelme

Médium:stop.hu
2010-05-31

Indiát és Kínát is felülmúlva az Amerikai Egyesült Államok lett a legnépszerűbb befektetési célpont a megújulóenergia-források tekintetében - közölte a KPMG.

...Tovább


500 milliárd euró hiányzik a megújuló energiák térnyeréséhez

Médium:Piac & Profit
2010-05-31

Az uniós tagországoknak 2020-ra energiafogyasztásuk 20 százalékát megújuló forrásokból kell fedezniük, ez az elektromos áramtermelés 35 százalékát érinti. Ám az európai energiaszektornak nincs elég tőkéje, hogy eszközölje az ehhez szükséges befektetéseket.

...Tovább


A biomassza vonzóbb befektetés a szélnél

Médium:Alternatívenergia.hu
2010-05-30

ndiát és Kínát is felülmúlva az Amerikai Egyesült Államok lett a legnépszerűbb befektetési célpont a megújulóenergia-források tekintetében - közölte a KPMG az MTI-vel.

...Tovább


Robbanásszerű növekedés előtt a zöldenergia szektor

Médium:LogPortál
2010-05-21

A tiszta energia szektor bővülése a válságban is folytatódott, a szél-és napenergia rendszerek telepítésére többet költött a világ 2009-ben, mint a megelőző évben, valamint a bioüzemanyagok termelése is növekedett. A zöldenergia lehet a válságból való kilábalás legfőbb hajtóereje. A kormányzatok ugyanis jelentős beruházásokat terveznek az elkövetkezendő években, amelyekkel egyrészt csökkenhetik energiafüggőségüket, másrészt léphetnek a környezetvédelem érdekében, harmadrészt pedig munkahelyeket is teremtenek. Ezzel pedig a szektor hosszú távú növekedése is biztosított – olvasható a Clean Edge legfrissebb tanulmányában. A kockázati tőkés befektetők érdeklődése ugyanakkor némileg csökkent a tavalyi évben a zöldenergia iránt, bár ez betudható annak, hogy minden területen visszafogták aktivitásukat. A tiszta energia szektorban kisebb volt a visszaesés, így a kockázati tőkés befektetésekből egyre nagyobb részt hasít ki az iparág.

...Tovább


Állásokat teremt a zöldipar

Médium:http://www.vg.hu
2010-05-10

Európa jövőbeni gazdasági versenyképessége azon múlik, hogy sikerül-e vezetővé válnia az alacsony karbonintenzitású technológiák terén – jelentette ki a Brüsszelben zajló világgazdasági csúcsértekezleten a GE International elnök-vezérigazgatója.

...Tovább


Intézkedéseket várnak a finn termelők a bioenergia hasznosításhoz

Médium:Fosrestpress
2010-04-21

A faapríték fokozott hasznosítása 7 ezer ember számára teremt új munkahelyet Finnországban. Azonnali gyakorlati intézkedések szükségesek a bioenergia hasznosításának fokozására, az MTK (a  finn agrártermelők és erdőtulajdonosok központi szervezete) szerint – olvasható a Nordic Forestry oldalon.

...Tovább


A németek a zöldenergiát gazdaságuk alappillérjévé teszik

Médium:http://www.mernokbazis.hu
2010-04-19

A következő tíz évben 235 milliárd Eurót pumpálnak az ágazatba.

...Tovább


Száz biogáz üzemünk lesz 2011-ben

Médium:www.szabadfold.hu
2010-04-16

Másfél év múlva akár száz kisebb-nagyobb biogázerőmű is működhet Magyarországon. A minap pedig 26 bioetanol és 4 biodízel üzem építésének támogatását hagyta jóvá a hatóság.

...Tovább


Fenntartható biomassza szabályozás Németországban

Médium:www.agroline.hu
2010-03-17

A növényolajjal működő blokkfűtőműveket, erőműveket 2010. június 30-ig regisztráltatni kell a Szövetségi Mezőgazdasági és Élelmezési Hivatalnál (BLE). Ezt a szövetségi környezetvédelmi minisztérium a „Biomassza fenntartható alkalmazásáról”- szóló jogszabálya írja elő.

...Tovább


Teljesíteni fogja az EU a megújuló energiák felhasználására vállalt célkitűzését

Médium:Műszakifórum.hu
2010-03-12

Teljesíteni fogja az Európai Unió a megújuló energiák felhasználására kötelező érvénnyel vállalt célkitűzését - derül ki az Európai Bizottság előrejelzéséből, amelyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra Brüsszelben.

...Tovább


Megújuló energiák: az EU-nak sikerülni fog

Médium:Privátbankár.hu
2010-03-11

Teljesíteni fogja az Európai Unió a megújuló energiák felhasználására kötelező érvénnyel vállalt célkitűzését - derül ki az Európai Bizottság előrejelzéséből, amelyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra Brüsszelben.

...Tovább


A bioüzemanyag nagyobb kárt okoz, mint a hagyományos?

Médium:Magyar Nemzet
2010-03-02


Nagyobb kárt okoznak a „zöld” üzemanyagok, mint a fosszilisek egy brit kormányzati jelentés szerint – tudósít a The Times. Peter Parker, Pókember civil alteregója jövő héten elveszti állását és pénzügyi nehézségek elé néz – tudta meg a CNN a képregényt kiadó Marvel Comicstól. Bajban van az Amerikai Postaszolgálat is, ezért a jövőben szombaton nem kézbesítenek majd – közölte az NBC.

...Tovább


Csak ajánlás jellegűek a biomassza fenntarthatósági normák

Médium:fidesz.hu
2010-03-01

Nem javasol kötelező fenntarthatósági kritériumokat a szilárd és gáz halmazállapotú, villamos energia előállítására használt biomasszákra az Európai Bizottság.

...Tovább


Bemutatták a világ legnagyobb napelemes hajóját

Médium:MTV Híradó
2010-02-26

Készítői szerint a világ jelenlegi legnagyobb napelemes hajóját mutatták be csütörtökön a németországi Kiel kikötővárosban.

...Tovább


Fűtsünk biomasszával! - Amúgy is muszáj lesz...

Médium:estihirlap.hu
2010-02-10

Az Európai Unió részéről elvárás Magyarország felé, hogy 2020-ra energiafogyasztásának 13%-át megújuló energiaforrásokból fedezze.

...Tovább


"Miért akar rosszat az országnak Lázár János?"

Médium:VG.hu
2010-02-08

Az energetikai iparág szereplőit egy emberként foglalkoztatja a kérdés: vajon miért szeretné Lázár János, hogy 50%-kal növekedjen a távhő ára, hogy munkahelyek ezrei szűnjenek meg, és hogy teljes mértékben az orosz gáztól függjön az ország?

...Tovább


Hálózatra kapcsolt megújuló energia

Médium:Világgazdaság
2010-02-02

Az Európai Bizottság tervet készít az unió elektromos...

...Tovább


Zöldenergia: Magyarország viszonylag előnyös befektetési célpont

Médium:Ebróker
2010-02-01

Kiszámíthatatlan szabályozási környezet, forráshiány, rossz támogatáspolitika nehezíti a megújuló energiákba történő befektetéseket, szűrhető le általános tanulságként a pénteken zárult Jacob Fleming társaság által Bécsben megrendezett Renewable Energy Finance & Infrastructure Summit nevű konferencián.

...Tovább


Megújuló energia: bizakodó tagállamok

Médium:Világgazdaság
2010-01-25

Az uniós tagállamok képesnek tartják magukat azoknak a céloknak az elérésére, amelyekkel az EU egésze 2020-ra 20 százalékra növelheti a megújuló energia arányát a teljes energiafelhasználáson belül.

...Tovább


"Zöld” hidrogén

Médium:Világgazdaság
2010-01-15

A hidrogénalapú energetika hozzájárulhat a környezeti fenntarthatósági célok eléréséhez. Ott lenne a helye Magyarország megújulóenergia-cselekvési tervében is.

...Tovább


Magyarország, Szerbia és Románia találkoznak a megújuló energiákért

Médium:sajttaj.hu
2010-01-15

Magyarország, Szerbia és Románia egyaránt érdeklődést mutat a megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság iránt. Az energiaprogramok támogatása, a jogi háttér megteremtése, a megújuló energiapiac fejlesztése és a különböző célkitűzések elérése csak néhány azon pontok közül, amelyeket mindhárom országnak meg kell valósítania.

...Tovább


Biomasszás festéktonert készített a Ricoh

Médium:Prohardver
2010-01-14

A kőolajkészletek apadása miatt az alternatív megoldások kerülhetnek előtérbe.

...Tovább


Leszokna az ipar az olajról

Médium:Gazdasági Rádió - Privátbankár.hu
2010-01-11

A vegyipar csökkenteni kívánja nyersolajfüggőségét. A hagyományos karbon-nyersanyagot más forrásokkal, például földgázzal, kőszénnel, illetve biomasszával kell majd felváltani - hangsúlyozták szakértők hétfőn Frankfurtban, egy tudományos konferencián.

...Tovább


Bioetanol-óriás jön Magyarországra

Médium:Menedzsment Fórum
2010-01-05

Bioetanol-gyártó üzemet készül építeni Magyarországon a Fagen amerikai óriásvállalat, az üzem várhatón Dunaföldváron lesz - írja a Napi Gazdaság keddi számában tengerentúli sajtóértesülések alapján.

...Tovább


Biomasszás festéktonert készített a Ricoh

Médium:Prohardver
2010-01-04

A kőolajkészletek apadása miatt az alternatív megoldások kerülhetnek előtérbe.

...Tovább


A szénhidrogének költsége tartalmazza a környezetszennyezését is!

Médium:Népszava
2009-12-05

  
Jelentős megújuló energiaforrásokkal rendelkeznek a kelet-közép-európai országok, így a régiónak érdeke, hogy a befektetők hosszú távon is biztosítva lássák beruházásaik megtérülését - közölte az energiapolitikai tanácsadással foglalkozó Constellation Energy Institute.

...Tovább


Alulról építkező klímaforradalom

Médium:Tőzsdefórum
2009-12-04

"A klímaváltozás elleni küzdelem nem lehet hatékony, ha a régiók nem kapnak szerepet a közös erőfeszítések terén." - véli a régiók lobbiszervezete. Az Európai Régiók Közgyűléséről 600 regionális küldött üzent Brüsszelnek és Koppenhágának.

...Tovább


Hamarosan kezdődik a koppenhágai klímacsúcs

Médium:euroASTRA
2009-12-03

Az 1997-es kiotói egyezmény, amely az 1990. évihez képest 5%-ban határozza meg a fejlett országok kibocsátás-csökkentési kötelezettségeit, 2012-ben lejár. A koppenhágai klímakonferencián 2009. december 7. és 18. között ennek a jegyzőkönyvnek a folytatásáról kell megállapodásra jutni. A tanácskozás, amelyen 192 ország képviselteti magát, lehetőséget biztosít arra, hogy a világ vezetői együttes erőfeszítéssel megóvják a Földet és annak lakóit.

...Tovább


Államférfiak kellenek Koppenhágában- mondja az ENSZ-főtitkár klímapolitikai "jobbkeze", Pásztor János

Médium:Népszabadság
2009-11-16

Obama jelenlétének óriási jelentősége lehet - mondja lapunknak a decemberi éghajlatvédelmi csúcs esélyeiről Pásztor János, az ENSZ-főtitkár klímapolitikai "jobbkeze", aki az amerikai szenátorok meggyőzésére jött Washingtonba.

...Tovább


Elkezdődött a IV. Energia Fórum

Médium:TőzsdeFórum
2009-11-16

Az országok közötti párbeszéd megindítását hivatott segíteni a november 15. és 17. között a magyar Constellation Energia Intézet és a varsói Keleti Intézet (Instytut Wschodni) által immár másodszor is Budapesten tartott IV. Energia Fórum elnevezésű regionális konferencia. A nagyszabású eseményen a régió vezető politikusai és energetikai szakemberei - kiegészítve az Egyesült Államok, Oroszország és Nyugat Európa meghívott vendégeivel - vitatják meg a régió legfontosabb, hosszú távú energiapolitikai kérdéseit.

...Tovább


Kanadai cég építene szélerőművet Ecséden

Médium:Menedzsment Fórum
2009-11-15

Összesen 50 megawatt teljesítményű szélerőművet építene a heves megyei Ecséden a kanadai Wind Works Power Corp., miután opciós vételi megállapodást írt alá egy meg nem nevezett projekttársaság tulajdonosával - derül ki a kanadai cég honlapján közzétett sajtóközleményből.

...Tovább


Nabucco-ellenes környezetvédők

Médium:Menedzsment Fórum
2009-11-12

Magyarországnak az energiahatékonyság növelésével és megújuló energiaforrásokat létrehozó beruházásokkal kellene függetlenítenie az energiaellátását, és nem a drága Nabucco-gázvezeték megépítésével - közölte a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és a Közép-Kelet Európai Bankfigyelő Hálózat csütörtökön az MTI-vel.

...Tovább


Több milliós EU projekt a hagyományos faépítészet és a megújuló energiák ötvözésével

Médium:Zalai Hírlap
2009-10-20

Az energiatakarékos építészetet, a megújuló energiákat és a hagyományos faépítészet megőrzését helyezi a középpontba egy magyar-szlovén közös projekt, amelynek keretein belül mintaházakat alakítanak ki Nagykanizsán és a szlovéniai Martjanciban.

...Tovább


Környezetvédők: 1980-as technológiával épül az új atomerőmű blokk Mohiban

Médium:www1.mfor.hu
2009-10-13

A magyar határtól alig 40 kilométerre, a szlovákiai Mohiban (Mochovce) épülő új atomerőművi blokkok építési technológiája elavult, és nem vizsgálták a bővítés lehetséges magyarországi hatásait, ezért új engedélyezési eljárásra lenne szükség - hangsúlyozták környezetvédelmi szervezetek képviselői Esztergomban, az atomerőmű tervezett bővítéséről tartott közmeghallgatáson.

...Tovább


Évi ötmilliárddal többet fordítana Brüsszel az új energiatechnológiákra

Médium:kitekinto.hu
2009-10-08

További 50 milliárd euró mobilizálását javasolja az Európai Bizottság a következő tíz évben az alacsony széndioxid-kibocsátású technológiák fejlesztésére, amitől 2020-on is túlnyúló hosszú távú előnyöket remél a kibocsátás-csökkentés terén.

...Tovább


Szélerőművet épít Ácson az Iberdrola

Médium:ECHO TV
2009-09-25

Megkezdte Ácson egy 22 szélturbinából álló erőműpark felépítését a spanyolországi Iberdrola Renovables – közölte pénteken a vállalat magyarországi képviselője.

...Tovább


Klímakonferencia: megújuló energia források nélkül

Médium:stop.hu
2009-09-24

Hogy a globális felmelegedésről mindannyian tehetünk, nem újdonság. Hogy többet kéne tenni a károsanyag-kibocsátás csökkentéséért, valamint a tiszta energia hatékony felhasználásáért, szintén nem új keletű megállapítás. Az viszont már kevésbé egyértelmű, hogy néhány héttel a koppenhágai klímacsúcs előtt hogyan is állnak a nemzetközi erőfeszítések bolygónk megmentésének ügyében.

...Tovább


Élre tör a zöldtechnológia

Médium:Világgazdaság
2009-09-21

A zöldtechnológiában érdekelt cégek már most nagyobb globális árbevételt termelnek, mint a légi- és a hadiipar együttesen.

...Tovább


"Csőd fenyegeti" a környezetbarát gazdákat

Médium:EurActiv.hu
2009-09-17

Az európai gazdáknak 2020-ig legalább 20 százalékkal kell csökkenteniük a mezőgazdaságban a károsanyag-kibocsátást, elsősorban azáltal, hogy biomasszát állítanak elő és megkötik a szenet a talajban. Magyarország különösen érintett a csökkentésben. Mariann Fischer Boel, mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztos szerint azonban külső segítség nélkül a csőd fenyegeti a gazdákat.

...Tovább


Határon túli településsel építene erőművet Kondoros

Médium:AgroLine.hu
2009-09-16

A romániai Érmihályfalvával közösen szeretne biogázerőművet építeni Kondoros. A cél érdekében korábban európai uniós forrásokra nyújtottak be pályázatot.

...Tovább


Megújuló energiaforrások - Workshop az egyetemen

Médium:Napló
2009-09-16

Veszprém - A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán működő Energetikai Rendszerek Kutatólaboratórium workshopot szervezett a napokban, melynek fő témája a megújuló energiaforrások.

...Tovább


Sörgyártás: semmi nem megy a szemétbe, még a salakanyag sem

Médium:Promenád
2009-08-26

A sörgyáraknak és a bioüzemagyagot előállító üzemeknek is hasznos lehet, ha a két iparág együttműködik. Ami ugyanis az egyiknek szemét, az a másiknak hasznos alapanyag.

...Tovább


A közmunkaprogram lehetőségei

Médium:www.stop.hu
2009-08-11

Többen úgy látják hazánk gazdasági és szociális életének értői közül, hogy a közmunkaprogramok jelenleg elhibázottak.

...Tovább


Ökoposta Magyarországon

Médium:www.megujulo.hu
2009-08-10

Immár konkrét helyszínnel, vázlattervvel és engedélyekkel rendelkezik a nemrég még csak koncepciórajzokon létező Ökoposta, mely a Magyar Posta Zrt. megrendelésére fog belépni a teljes mértékben környezettudatos tervezésű épületek klubjába. A „zöld” hivatalba várhatóan 2010 tavaszán térhetnek be az első ügyfelek.

...Tovább


Uniós termőföld-direktíva: nem csak a bioüzemanyagra figyelnének

Médium:agroline.hu
2009-08-05

Nemcsak az alternatív energiaforrásul szolgáló növényekre koncentrálva, hanem általában a mezőgazdasági terményekkel kapcsolatban vizsgálná a termőföldhasználat megváltoztatásának nem kívánt, káros következményeit Brüsszel.

...Tovább


Munkalehetőség a megújuló energiaforrások használatában

Médium:Magyar Nemzet Online
2009-07-09

A megújuló energiaforrásokban rejlő mezőgazdasági lehetőségek kihasználásával az egyre gépiesítettebb, modernizálódó agráriumban is növelhető a foglalkoztatottak száma – mondta Gőgös Zoltán földművelésügyi és vidékfejlesztési államtitkár csütörtökön Budapesten.
 

...Tovább


Megyer lenne az ország első légkondicionált faluja

Médium:HVG
2009-07-08


Bioerőmű és aszalóüzem létesítését, valamint távfűtő és távhűtő rendszer kiépítését tervezi az ország legkisebbnek tartott önálló faluja, a Veszprém megyei Megyer.

...Tovább


Klímatörvény: veszprémi siker is

Médium:Naplo.hu
2009-07-07

Veszprém, Budapest - Elfogadta az országgyűlés a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanácsa kezdeményezésére az éghajlatvédelmi kerettörvény elkészítéséről szóló határozatot.
 

...Tovább


Társadalmi egyeztetés kell a tisztánlátáshoz a Nabucco ügyben

Médium:nonprofit.hu
2009-07-03

...Tovább


ENSZ-konferencia: a megújuló energia kiút a foglalkoztatási válságból

Médium:HVG
2009-06-23

Munkahelyek millióit lehetne teremteni a megújuló energiába fektetett beruházások növelésével, az ENSZ iparfejlesztési szakértői szerint.

...Tovább


Megtorpanhatnak idén a zöldenergia befektetések

Médium:Portfólió.hu
2009-05-27

Miközben a rendkívül nehéz gazdasági környezet közepette csaknem minden eszköztípus esetén csökkentek...

...Tovább


Megújuló energiaforrások

Médium:Rádió Plusz
2009-05-13

A megújuló energiaforrások áfája nem került be a kedvezményes, 18 százalékos áfakörbe a Bajnai-csomag hétfői parlamenti szavazásán.

...Tovább


Fagáz, új módszerrel

Médium:Agroline
2009-04-07

Újfajta osztrák tehnológia született a fából és biomasszából való áramtermelésre.

...Tovább


A kohéziós pénzek harmadát fordítják környezetvédelmi célokra az EU-ban

Médium:Világgazdaság
2009-03-10

Erősödő „zöldgazdaság” - Az Európai Bizottság az unió kohéziós politikájának keretében 105 milliárd eurót fordít a „zöldgazdaságot” erősítő projektekre 2007 és 2013 között.

...Tovább


Kinek kell az alternatív energia?

Médium:Orientpress
2009-02-23

Az Európai Bizottság azt szeretné, ha 2020-ra 20 százalékra emelkedne a megújuló energiaforrások aránya az EU-tagállamokban.

...Tovább


Megújuló és hagyományos

Médium:Deol.hu
2009-01-20

Debrecenben megalakult az ország első regionális energiaügynöksége, amely nonprofit kft.-ként végez majd szolgáltató és tanácsadó tevékenységet.

...Tovább


Semmi gáz, jöhet a biomassza

Médium:PR Herald
2009-01-18

Európa úgy táncol, ahogy a Gazprom fütyül. A megújuló energiaforrások felhasználásának alternatív megoldásaival megtörhetõ az oroszok gáz-monopóliuma...

...Tovább


Biomasszával felhőtlenül

Médium:Hírextra.hu
2009-01-13

Nagyrőce (Revúca) lakosainak nem kell aggódniuk, ha elzárják a gázcsapokat.

...Tovább


Megkezdődtek a poznani klímatárgyalások

Médium:Műszakifórum
2008-12-02

Megkezdődtek a klímatárgyalások a lengyelországi Poznanban, a két hétig tartó találkozó célja, hogy 2009 végére egy globális és átfogó klímavédelmi megállapodás szülessen.

...Tovább


A Greenpeace aktivistáit lengyel bányászok támadták meg

Médium:Népszabadság Online
2008-11-26

Greenpeace-aktivistákra, köztük négy magyarra támadtak egy közép-lengyelországi bányában az ott dolgozó munkások - tájékoztatott a nemzetközi környezetvédelmi szervezet.

...Tovább


Nincs kapkodás az energianövény telepítésére

Médium:Greenfo
2008-11-24

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Terv keretében meghirdetett 30 ezer hektárnyi fásszárú, illetve lágyszárú energia növény támogatási-pályázat 10 százalékára...

...Tovább


Korszakalkotó klímatörvény Nagy-Britanniában

Médium:Index.hu
2008-11-19

Kedd este a londoni parlament arról fogadott el törvényt, hogy Nagy-Britannia az 1990-es szinthez képest 80 százalékkal csökkenti szén-dioxid-kibocsátását 2050-re.

...Tovább


Európai parlamenti fórum Budapesten a megújuló energiákról és az energiahatékonyságról

Médium:ForestPress
2008-11-12

A pénzügyi és gazdasági válság megmutatta, hogy a világ képes összefogni a hatás mérsékléséért...

...Tovább


Nem emelkedhet nagyon a tűzifa ára

Médium:Napi Gazdaság
2008-11-10

Bár a lakossági vásárlók féltek attól, hogy a gáz árát követve a tűzifa ára is 5-15 százalékkal emelkedik, ez - jórészt az ipari felhasználók miatt - eddig nem következett be...

...Tovább


Csökkent az erőművek károsanyag-kibocsátása

Médium:Hírsarok.hu
2008-11-03

A magyar erőművek károsanyag-, így a leginkább szennyező kén-dioxid- és nitrogén-oxid-kibocsátása évek óta csökken, ami alapvetően a környezetvédelmi beruházások eredménye.

...Tovább


Jön a Zöld beruházási rendszer

Médium:Napló
2008-10-17

A lakossági és közszféra üvegházhatású gázkibocsátását kívánja csökkenteni a környezetvédelmi minisztérium a Zöld beruházási rendszeren keresztül.

...Tovább


PANNONPOWER: új vezető, új szervezet

Médium:bama.hu
2008-10-11

Biomassza: Küszöbön a hosszútávú távhő-megállapodás és az új beruházás

...Tovább


Kormányrendelet a hőtermelő berendezések és légtechnikai rendszerek energetikai felülvizsgálatáról

Médium:Infovilág
2008-10-08

Ma fogadta el a kormány azt a rendeletet, amely elrendeli a hőtermelő berendezések...

...Tovább


Hitvány földön dús ültetvény

Médium:Agroline
2008-10-03

Bicske- Szinte szemmel látható, mint nő ki a földből rendkívüli sebességgel az energiafűznek nevezett fa! a hitványabb talajokon is megélő növény biomasszának való.

...Tovább


Megújuló erőforrás - az első központi fűtéses magyar falu

Médium:Ingatlanmanager
2008-10-02

A biomassza tüzelésű erőművek építésekor számolni kell az adott térség tüzelőanyag-szállítási kapacitásával...
...Tovább


Portugál-magyar együttműködés a megújuló energiaforrásokért

Médium:Székesfehérvár.hu
2008-09-28

A megújuló energiák hasznosítását, valamint közös projektek kialakítását segítő együttműködési megállapodást írt alá pénteken Székesfehérváron...

...Tovább


Alkalmazkodás a klímaváltozáshoz, átalakulás szénkímélő társadalommá

Médium:Greenfo
2008-09-15

A legfejlettebb országok, valamint további öt nemzet (együttesen a G8+5) tudományos akadémiái 2005-ban hívták fel először...

...Tovább


Nemzetközi konferencia a megújuló energiaforrásokról

Médium:Műszaki Fórum
2008-09-01

A klímaváltozás már régóta nem csak egy egyszerű jelenség, "az átfogó válsággá alakult", amely az emberi tevékenységek széles körét veszélyezteti - hangsúlyozta Ban Ki Moon ENSZ főtitkár az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) vasárnapi jubileuma alkalmából. A 20 éves fennállását ünneplő testület Genfben hétfőn kezdi meg négynapos ülésszakát.

...Tovább


Az EU-ban Svédország rendelkezik a legtöbb megújuló energiával

Médium:forestpress
2008-08-26

A Svédországban 43,3 százalékos a megújuló energiák részesedése az ország energia ellátásából. Ez az arány az EU országai között a legmagasabbnak számít.
...Tovább


Szigorodnak a környezetvédelmi szabályok

Médium:origo
2008-08-12

Az Európai Unió tagállamai tavaly márciusban határozták el, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátását radikálisan csökkentik, amivel párhuzamosan törekednek a megújuló energiaforrások növelésére - tájékoztat a Napi Gazdaság.

...Tovább


Alga mint üzemanyag

Médium:mai piac
2008-08-04

Termőföldre sincs szüksége a jövő energianövényének.
 Az USA évente közel annyi pénzt költ kőolaj vásárlására, amennyiből teljes üzemanyagigényét kielégíteni képes alga-növénykultúrát lehetne létrehozni.

...Tovább


Akik még a szomszédba is kocsival mennek: több autó, mint jogsi?

Médium:shr 2008.08.01.
2008-08-01

Annak ellenére, hogy a megújuló energiaforrások iránt egyre nagyobb a kereslet, a kontinens gazdaságában még mindig meghatározó szerepet játszik a kőolaj.

...Tovább


Berlin az uniós klímavédelmi tervek ellen

Médium:EUVONAL
2008-07-16

A német gazdasági minisztérium szerint értelmetlenek az Európai Unió éghajlatváltozás ellen tervezett intézkedései, ha a többi nagy károsanyag-kibocsátó ország nem kötelezi el magát hasonló lépések mellett.
 

...Tovább


Torinói kiáltvány: építészek a jövőről

Médium:Hg.hu
2008-07-10

Torinói kiáltvány: építészek a jövőről 
             
A XXIII. UIA Építészeti Világkongresszus üzenetét összegzi a torinói kiáltvány. A progresszív kiáltványban egyértelműen a változás, világszintű változtatás igénye fogalmazódik meg: egy új fejlődési modell szükségszerűségét vázolja fel, amely a jelenkori fogyasztói társadalom helyére léphet. 

...Tovább


A megújuló energiák jobb hasznosításáért

Médium:vas népe
2008-07-08

Serock (edz) - A Visegrádi Országok Régióinak VI. Fórumán a konferencia házigazdája Vas megye lesz. A téma a térség turizmusa, a történelmi és a természeti értékek védelme.

 

...Tovább


Az ENSZ szerint sláger a megújuló energia

Médium:origo
2008-07-02

Fellendítette az olaj drágulása és a globális felmelegedéstől való félelem tavaly a beruházásokat a megújuló, a tiszta energiába: az ENSZ Környezetvédelmi Programja, az UNEP szerint 60 százalékkal 148 milliárd dollárra.

...Tovább


Egyre többet költenek a megújuló energiára

Médium:stop
2008-07-02

Fellendítette az olaj drágulása és a globális felmelegedéstől való félelem tavaly a beruházásokat a megújuló, a tiszta energiába: az ENSZ Környezetvédelmi Programja, az UNEP szerint 60 százalékkal 148 milliárd dollárra.

 
 
 

...Tovább


Energiafélelem: fektessen zöldbe!

Médium:168 óra
2008-07-01

Fellendítette az olaj drágulása és a globális felmelegedéstől való félelem tavaly a beruházásokat a megújuló, a tiszta energiába: az ENSZ Környezetvédelmi Programja, az UNEP szerint 60 százalékkal 148 milliárd dollárra. A program igazgatója úgy látja, hogy már szinte az egykori amerikai aranylázhoz hasonlót élhettünk meg a zöld energiával a múlt évben.

 

...Tovább


Elemzők jelentik: GDP-arányosan a 80-as évek szintjén az olajár

Médium:hvg
2008-06-30

A rendkívüli olajár-emelkedés nyomán ma már ismét ugyanannyiba kerül GDP-arányosan a világnak a nyersolaj, mint a 80-as években. A megújuló energiaforrások sem lesznek olcsók, londoni gazdaságelemző- és befektetési házak hétfői elemzései szerint.

 

...Tovább


A cél az ésszerűbb energiafelhasználás

Médium:haon.hu
2008-06-29

Az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások támogatása a feladata az Intelligens Energia Európa (IEE) programnak, melyet a Versenyképességi és Innovációs Keretprogram részeként hirdetett meg az Európai Unió.
 

...Tovább


Zéró széndioxid kibocsátás

Médium:Piac és profit
2008-06-27

2008. június 27-én átadták a Közép- és Kelet-Európai Regionális Környezetvédelmi Központ (REC) kiemelten környezetbarát - zéró széndioxid kibocsátást célzó - konferenciaközpontját. 

 

...Tovább


Ökomozaik

Médium:gondola
2008-06-20

Giampaolo Crepaldi püspök, az Igazságosság és Béke Pápai Tanácsának titkára a környezetvédelmi világnap alkalmából kiadott múlt heti üzenetében közzétette a „környezetvédelem tízparancsolatát”. 

...Tovább


Hasznot is hoz az olajsokk

Médium:vg
2008-06-18

Az emelkedő árszint kedvez az alternatív energiaforrásokba fektető iparágaknak

 
A hónapról hónapra friss csúcsokat döntő kőolajár vitathatatlanul előnyös trendeket is elindított a világban – az iparosodott országok kénytelenek csökkenteni energiaigényüket, miközben a cégek dollármilliárdokat fektetnek a megújuló forrásokat kiaknázó technológiák fejlesztésébe.
 

...Tovább


Még megfékezhető a globális felmelegedés

Médium:MTV
2008-01-26

A McKinsey jelentés szerint évente a GDP 1%-át az alternatív energiaforrásokra, valamint a káros gázkibocsátás csökkentésére kell fordítani...

...Tovább


EU/tejpiac: további intézkedéseket sürget sok tagország

Médium:muszakiforum.hu
2007-07-14

Kevesellte a tejpiac helyzetének javítása érdekében eddig felvetett intézkedéseket az európai uniós tagországok nagy része a tagállamok mezőgazdasági minisztereinek hétfői brüsszeli találkozóján.

...Tovább


lablec