Írjon nekünk!

Név:

E-mail:

Képgaléria:

Videók

Postacím: 7621 Pécs, Mária u. 8. (Ferling Kft.)
Telefon: (72) 512-370
E-mail: titkarsag@biomasszaeromuvek.hu
Hivatalos ügyintézés helye:
Pannon Hő Kft.
7630 Pécs, Edison u. 1.

Bakonyi Erőmű Zrt.

Általános bemutatkozás

Ajka városának évtizedek óta meghatározó létesítménye az ajkai erőmű, amelyet társaságunk, a Bakonyi Erőmű Zrt. üzemeltet.

Az 1992-es alapítású Bakonyi Erőmű Zrt. fő tevékenysége az energiatermelés, vagyis a társaság megújuló és fosszilis tüzelőanyagból állít elő villamos energiát, illetve lakossági távhő és ipari felhasználású gőz előállítását végzi.

Az erőmű nagyobb részt biomassza – faapríték és mezőgazdasági melléktermékek -, kisebb mértékben egyéb tüzelőanyag felhasználásával állít gőzt az ajkai távhőhálózat számára, illetve évente 320 ezer megawattóra villamos energiát is termel. A 131,6 MW villamos- és 380 MW beépített, névleges hőteljesítményű erőmű összesen 170 embernek biztosít munkát, ezzel Ajka legnagyobb foglalkoztatói között szerepel.

A Veolia Energia Magyarország Zrt. 2017 végén vásárolta meg az ajkai erőművet üzemeltető Bakonyi Erőmű Zrt. többségi tulajdonrészét. Az ajkai erőmű megvétele szervesen illeszkedik a Veolia Energia Magyarország Zrt. hosszú távú stratégiájába. A társaságcsoport hosszútávon gondolkodó, szakmai befektetőként kíván szerepet vállalni a magyarországi erőművi és távhőtermelői piacon, amelynek részeként 2013 folyamán stratégiai együttműködési megállapodást kötött Magyarország kormányával.

Energetikai üzletága több mint 10 erőművet üzemeltet, 72 állami és önkormányzati intézményt, 68 egészségügyi és szociális intézményt és 57 ipari telepet lát el energiával. Távhőszolgáltatóként a vállalat 16 városban felel az energiaszolgáltatásért, távhőtermelőként pedig több mint 404 249 távfűtött lakás és közintézmény fűtését biztosítja. A cégcsoport éves villamosenergia-értékesítése közel 623 ezer lakos éves fogyasztását fedezi.

A Veolia Ajkán

A Veolia több évtizedes tevékenységének és nemzetközi hátterének köszönhetően óriási tapasztalatokkal rendelkezünk az ajkai erőműhöz hasonló létesítmények működtetése és fejlesztése területén, illetve a kellő tőke is rendelkezésünkre áll az erőmű korszerűsítéséhez.

A legfontosabb cél az ajkai erőmű ellátásbiztonságának további erősítése, a létesítmény környezeti teljesítményének javítása.

Jelentősen javítani fogjuk az erőmű környezetvédelmi teljesítményét, és el fogjuk végezni az ehhez szükséges fejlesztéseket. A szükséges beruházások megtervezése és végrehajtása időigényes, azonban haladéktalanul nekiálltunk a munkálatoknak. A környezetvédelmi célú beruházások megvalósítása idejére a várostól, illetve a lakosságtól türelmet kérünk, hogy minden feladatot a lehető legjobb színvonalon tudjunk végrehajtani.

Vezető

Vollár Attila
vezérigazgató

Cégkapcsolat

Bakonyi Erőmű Zrt.
Tel: +36 88 211-355
E-mail: titkarsag-bakonyieromu@veolia.com
https://www.veolia.hu/hu/ajkai-eromu-0

Távhőszolgáltatás: https://tavho.veolia.hu/ajka

Anyavállalat
Veolia Energia Magyarország Zrt.
Web: www.veolia.hu


Az oldal tetejére
Vissza
lablec